Erdoğan'dan ABD'ye F-16 tepkisi

İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin PKK'ya verdiği desteğe tepki gösterdi.F-16'larla ilgili de açıklama yapan Erdoğan, dünyada savaş uçağı üreten tek ülkenin ABD olmadığını söyledi. "Bu konuda Türkiye'nin alternatifsiz değil" dedi. Balkan turu dönüşünde de konuşan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tahıl açıklamasına bir kez daha destek verdi. Tahıl koridoru konusunu görüşeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Balkan turu dönüşü İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeminde ABD'nin PKK/YPG ile yaptığı tatbikat vardı. ABD'ye tepki gösterdi.

F-16'larla ilgili de konuşan Erdoğan, dünyada savaş uçağı üreten tek ülkenin ABD olmadığını vurguladı.

 "PUTİN'İN YAKLAŞIMINI DOĞRU BULUYORUM" 

Balkan turu dönüşünde uçakta da konuşan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tahıl açıklamasına bir kez daha destek verdi. Tahıl koridoru konusunu görüşeceklerini belirtti:

- Semerkant’ta Sayın Putin’le geniş ve etraflıca olacağına inandığım bir görüşme yapacağız. Bu görüşmede ağırlıklı olarak bu tahıl koridoru meselesini görüşeceğiz. Doğrusu Sayın Putin’in “zengin ülkelere gidiyor, fakirlere gitmiyor” yaklaşımını ben doğru buluyorum. Yani bunun böyle yapılmaması lazım.


Erdoğan ayrıca Rusya'ya karşı yaptırım kararları alan Avrupa için kışın kolay geçmeyeceğini vurguladı.

 " YUNANİSTAN'A SES YOK" 

Yunanistan'ın Türkiye'ye tutumunu da değerlendiren Erdoğan, " Onların anlayacağı dil neyse biz parantez açarak o dille konuşuyoruz." ifadelerini kullandı. Yunanistan'ı koruyan ABD'ye de tepki gösterdi:

- Bizim S-400 olayımızı diline dolayanlardan Yunanistan’ın S-300’leriyle alakalı bugüne kadar herhangi bir şey duydunuz mu? S-300’ler de Rusya’nın, S-400 de Rusya’nın. Ama ona ses yok. Burnumuzun dibindeki adaları anlaşmalarla getirilen gayri askeri statü hilafına silahlandırmaya devam ediyorlar. Aynı zamanda tabii üsler kurulması olayı var. Bunun başını da malum Amerika çekiyor. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na gittiğimizde Sayın Başkan’la orada bir görüşme fırsatı bulursak Amerika’nın bu noktada attığı adımlar da dile gelecektir, bu konuları da konuşacağız.

"BÖYLE BİR ŞEYE PRİM VERMEK MÜMKÜN DEĞİL" 


Cumhurbaşkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK'lılarla ile yaptığı açıklamalara da tepkiliydi:

- Şimdi zaten bunlara kalsa ne yapacaklar; “Abdullah Öcalan’ı da bir KHK kararıyla bırakacağım” derler. Demirtaş için de derler. Diğerleri için de derler. Öyle bir yetki var mı? Bizim bu kadar şehidimiz var. O şehitlerimizin anacıkları ve bu milletin evlatları bu işe nasıl bakar! Asla böyle bir şeye prim vermek mümkün değil. 


Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı, Türkiye’de yakalanan DEAŞ'ın en önemli sözde üst düzey yöneticisiyle ilgili de bilgi verdi.

Son olarak Erdoğan, programlarının uyması halinde Kraliçe 2. Elizabeth'in cenaze törenine katılacağını da söyledi.

# istanbul # abd # türkiye # yunanistan # deaş # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # avrupa # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # Rusya Devlet Başkanı # vladimir putin # Bir # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # son # CHP Genel Başkanı # Kraliçe 2. Elizabeth # kraliçe # Elizabeth # s-300