Eskişehir'de yaşayan Azerbaycanlılar'dan Ermenistan'a tepki

Eskişehir'de yaşayan Azerbaycanlılar, Ermenistan’ın Azerbaycan sınırındaki kışkırtma ve saldırılarına tepki gösterdi. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, Erivan yönetimini, ateşkes anlaşmasına uymaya ve şartlarını yerine getirmeye çağırdı.

Ermenistan’ın sınır kışkırtmalarına Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlılardan da tepkiler geliyor.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği üyeleri, Ulus Anıtı’nda bir araya gelerek, ateşkes anlaşmasını ihlal eden Ermenistan’ı kınadı.

 “ERMENİSTAN ATEŞKES İHLALLERİNDEN DERHAL VAZGEÇMELİ”

Dernek Başkanı Cavid Aydın, konuşmasına vatan mücadelesinde şehit olan Azerbaycan askerlerini anarak başladı. Sınırda yaşananların sorumlusunun Ermenistan yönetimi olduğunu vurgulayan Aydın, Erivan yönetimini, ateşkes anlaşmasına uymaya ve şartlarını yerine getirmeye çağırdı:

- Bölgedeki huzursuzluğun ve çatışmaların tek sorumlusu Kafkasya’nın şımarık ve uslanmaz çocuğu Ermenistan olduğu açıkça gözükmektedir. Ermenistan tarafından açılan ateşe Azerbaycan ordusu misliyle karşılık vermiş ve provokasyonun önü kesilmiştir. Bizler, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ diye haykırıyor, kalıcı barışın sağlanmasını, Ermenistan’ın yapılan anlaşmadaki şartları yerine getirmesini ve huzursuzluğu bozan akıl oyunlarından vazgeçmesini istiyoruz.
# Eskişehir # türkiye # Azerbaycan # Vatan # Bir # Ermenistan # erivan # azerbaycan ordusu # kafkasya # Erivan yönetimi