ABD Komiseri'nden ‘Bölünmüş Türkiye’ mesajı

Irak bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesud Barzani, ABD'li diplomat ile görüşmesinde bir skandala imza attı. Barzani, ABD’li diplomat ile Türkiye'nin bölündüğü bir haritanın önünde poz verdi. Skandal haritada, doğu Anadolu bölgesine Ermenistan, güneydoğu Anadolu bölgesine ise Kürdistan isminin verildiği görülüyor. Haritanın başlığı ise, “Asya’daki Türkiye’nin yeni haritası”

ABD Uluslararası Din ve İnanç Özgürlüğü Komiseri Nadine Maenza, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani  ile görüştü.

İkili görüşme sonrası, bölünmüş Türkiye haritası önünde poz vererek bir skandala imza attı.

" Asya'daki Türkiye'nin yeni bir haritası" başlıklı skandal haritada Türkiye topraklarının birçok parçaya bölündüğü, Doğu Anadolu Bölgesine Ermenistan, Güneydoğu Anadolu Bölgesine ise Kürdistan isminin verildiği görülüyor.

Mesud Barzani, ABD’li temsilci ile bölünmüş Türkiye fotoğrafı önünde çekilen fotoğrafını, “ağırlamaktan memnuniyet duydum” ifadeleriyle sosyal medya hesabından paylaştı.

Nadine Maenza’nın Barzani'yi ziyaretinin Suriye’nin kuzeyindeki temaslarının ardından yapılması dikkat çekti.

Maenza, sözde "Din ve İnanç Kongresi"ne katılmak üzere Kamışlı’ya gitmiş, bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD'nin yöneticileriyle görüşmeler yapmıştı.

Maenza, PYD’nin çatı örgütü “Demokratik Suriye Güçleri”nin sözde komutanı Mazlum Kobani ile de bir araya gelmişti.

# abd # türkiye # pkk # sosyal medya # terör # kuzey ırak # barzani # asya # doğu