KKTC'de Ulusal Birlik Zaferi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde halk 15. kez milletvekillerini seçmek için sandık başına gitti. Sandıkların tamamı açıldı. Sonuçlara göre Ulusal Birlik Partisi yüzde 39,54 oranında oy alarak yarışı önde bitirdi. Seçimlerle ilgili açıklama yapan UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, koalisyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. UBP'nin Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi ile koalisyon kurması bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde 763 sandığın tamamı açıldı. Yüzde 39,54 oy alan Ulusal Birlik Partisi seçimlerden lider olarak çıktı.

KKTC'de halk 15. kez milletvekillerini seçti. Erken Genel Seçim’de kayıtlı 203 bin 792 seçmenden 117 bin 421’İ sandığa gitti ve seçime katılım oranı 57.62 oldu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun gayriresmî sonuçları duyurduğu internet sitesindeki verilere göre Meclis’e 5 parti girmeye hak kazandı.

Sonuçlara göre yüzde 39,54 oy alan Ulusal Birlik Partisi 24, yüzde 32 oy alan Cumhuriyetçi Türk Partisi 18, yüzde 7,41 oy alan Demokrat Parti 3, yüzde 6,68 oy alan Halkın Partisi 3, yüzde 6,39 oy alan Yeniden Doğuş Partisi ise Melis'te 2 milletvekili ile temsil edecek.

Cumhuriyet Meclisi'ndeki 50 koltuk için 8 siyasi parti ve 3'ü bağımsız 403 milletvekili adayı yarıştı. KKTC'nin ve Türkiye'nin çıkarlarını yok sayan Fedarasyon sistemini savunan Eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın partisi Toplumcu Demokrasi Partisi yüzde 5 seçim barajının altında kaldı.

KKTC Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu seçim sonuçlarının demokrasinin bir zaferi olduğunu söyledi. Sucuoğlu, koalisyon için çalışmalara başladıklarını belirtti.

UBP'nin Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi ile koalisyon kurması bekleniyor.

KKTC MİLLETVEKİLLİĞİ ERKEN GENEL SEÇİM SONUÇLARI

PARTİ ADIOY ORANI (Yüzdelik)MİLLETVEKİLİ SAYISI
Ulusal Birlik Partisi%39,5424
Cumhuriyetçi Türk Partisi%32,418
Demokrat Parti% 7,413
Halkın Partisi %6,683
Yeniden Doğuş Partisi%6,392
# türkiye # cumhurbaşkanı # meclis # türk # milletvekili # KKTC # seçim # sandık # internet # oy # Partisi # ubp # ulusal birlik