Isparta'da köylerdeki kesinti için çalışma sürüyor

Özelleştirme sonucu elektriksiz kalan Isparta’da olumsuzluklar giderilmeye çalışılıyor. Merkezdeki kesinti uzun bir süre sonra giderildi, sorunun devam ettiği köylerde çalışma sürüyor. Kesintinin kar yağışından olduğu söylense de emekli TEDAŞ çalışanı gerekli bakımların yapılmadığını dile getirmişti.

Özelleştirmenin karanlıkta bıraktığı Isparta’da, olumsuzluklar giderilmeye çalışılıyor. Elektrik tellerinin koptuğu, trafoların arızalandığı kent merkezinde sorunlar giderildi. 10 ilden kente giden ekipler sorunların giderilmesi için köylere yönlendirildi.

Özel şirket Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi’nin yazın yapması gerektiği bakımı yapmadığı belirtiliyor. Bu nedenle kent merkezindeki elektrik sorunu 4-5 gün devam etti.

95 köyde ve kent merkezinin 235 noktasında hasar tespiti yapıldı. Hasarın büyük boyutta olması nedeniyle 10 ilden teknik ekipler, Isparta’ya giderek elektrik sorunun giderilmesi için çalışmalara katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de cumartesi günü kente giderek, çalışmaları yerinde inceledi.

Elektrik kesintisi kent genelinde ısınma konusunda ciddi sorunlar oluşturdu. Talepte bulunan vatandaşlar il genelindeki yurtlara yerleştirildi.

Isınmaya ve aydınlanmaya yardımcı olması için ihtiyaç sahiplerine küçük tüp ve lambalar, telefonlar için de harici şarjlar dağıtıldı.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Kovid-19 testi pozitif çıkan Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu'nun yerine vali vekili olarak, afetle mücadelenin aksamaması için eski Samsun Valisi Osman Kaymak'ın görevlendirildiğini bildirdi.

# Isparta # ısparta # elektrik # elektrik kesintisi # enerji # kovid # kesinti # elektrik dağıtım şirketi