''AYM'nin kararı Türkiye'nin aleyhine bir müsamahadır''

Anayasa Mahkemesi, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye savunma hazırlaması için 60 gün ek süre tanıdı. HDP bu süre içinde kapatma davası kapsamında hazırlanan esas hakkındaki savunmasını mahkemeye sunacak. Yüksek mahkemenin Meclis'teki PKK'ya zaman tanıyan bu adımı tepki topladı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, terörle mücadele sürerken AYM Başkanlığı'nın Türkiye'nin aleyhine bir adım attığını söyledi.

PKK'nın Meclis'teki uzantısı HDP'ye savunma için iki ay daha süre tanındı. Karar tepki topladı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin HDP kapatma davası kapsamında esas hakkındaki görüşünü hazırlayarak Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi. AYM de davalı partiden esas hakkındaki savunmasını 30 gün içinde hazırlamasını istedi.

1 aylık zaman dolmak üzereyken HDP yeni bir başvuru yaparak 4 ay süre talep etti. AYM, bu talebe karşılık 60 günlük ek süre verdi.

HDP'nin 60 gün içinde savunmasını vermesi gerekecek. Ardından da belirlenecek bir tarihte davalı partinin sözlü savunması alınacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in de sözlü görüşüne başvurulacak.

Bu adımdan sonra da AYM raportörü bir rapor hazırlayacak. Raporun Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılmasının ardından AYM Başkanı Zühtü Arslan bir gün belirleyecek. O tarihte AYM'nin 15 üyesi davayı esastan görüşerek karara bağlayacak.

HDP'nin kapatılması için 15 AYM üyesinden 10'unun "Evet oyu" vermesi yeterli olacak.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'nın Türkiye'nin terörle mücadelesine aykırı hareket ettiğini vurguladı:

- Ek Sürenin anlamı nedir? Biz buna hukukta savsamak deriz. HDP'nin talebi doğrultusunda
uzatmak...

- Yeni şehitler gelmesine uzatarak yol açıyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin aleyhine işleyen bir müsamahadır. Bu süreci uzatmaması vatan borcudur. AYM başarının bu konularda hassas olmadığı görülüyor. Siyasi bir kafayla hareket ediyor.

# türkiye # pkk # hdp # vatan partisi # meclis # anayasa # anayasa mahkemesi # AYM # hdp pkk # günlük