Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika turuna çıkacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yurt dışı temaslarını sürdürüyor. Yeni takvime göre Erdoğan 20-23 Şubat'ta Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Senegal ve Gine Bissau'yu kapsayan Afrika turuna çıkacak. Ziyaretin yatırımlar ve ticarette yeni fırsatlar sunması hedefleniyor.

18 Ekim 2021'de Angola,Togo, Nijerya turuna çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden Afrika turuna çıkacak.

Yeni takvime göre Erdoğan 20-23 Şubat'ta Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Senegal ve Gine Bissau'yu ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretleri kapsamında yapılacak resmi görüşmelerde, ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak, Türkiye ile bu ülkeler arasındaki iş birliğinin her alanda geliştirilmesi imkanları üzerinde durulacak.

Erdoğan, Dakar ziyareti sırasında, bir Türk firması tarafından inşa edilen 50 bin kişilik Dakar Olimpik Stadyumu'nun açılış törenine, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ve davetli diğer ülkelerin Devlet Başkanlarıyla birlikte katılacak.

Erdoğan'ın Gine Bissau'yu ziyareti, Türkiye'den bu ülkeye Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyaret olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Senegal ve Gine Bissau'ya gerçekleştireceği ziyaretlerin, ikili ticaret hacimlerinin belirlenen hedefler doğrultusunda yükselmesi ve Türk iş insanlarının bölgede yapacağı yatırımları artırması açısından fırsatlar sunması bekleniyor.

# türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # afrika # türk # ziyaret # nijerya # Devlet # Senegal # şubat # Angola # Togo # Kongo Demokratik Cumhuriyeti # Dakar