Tunç Soyer 2. kez sözünü tutmadı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ikinci defa sözünü tutmadı. 627 metro emekçisinin toplu iş sözleşmesinden doğan geriye dönük ücretlerini hala ödemedi. Metro emekçisine alın teri olan 6 milyon lirayı ödemeyen CHP'i belediye metro temel atma töreni gösterisi için 5 milyon lirayı aşkın harcama yaptığı belirtiliyor.

Gösterişli metro temel atma töreni için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 5 milyon lirayı aşkın bir harcama yaptı. Ancak İzmir Metrosunda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesinden doğan geriye dönük ücret hakları ödenmedi. Hem de 2 kez söz Tunç Soyer’in söz vermesine rağmen.

İzmir Büyük Şehir Belediyesi, 627 metro emekçisine toplu iş sözleşmesinden kaynaklı geriye dönük 6 milyonu aşkın borcu var. 22 Ekim 2021 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre son ödeme günü 15 Şubat 2022 tarihiydi. CHP’li belediye başkanı Soyer, yeni metro hattı temel atma törenini gerekçe göstererek işçilere ay sonunda ödeme yapacağı sözünü verdi. Soyer yine verdiği sözü tutmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı gösterişli Buca Metrosu temel atma töreni için 5 milyon lirayı aşkın harcama yapılmasına karşın 627 işçiye hala ödeme yapılmadı.

“MAAŞLAR ÖDENEMEYEBİLİR”

Ulusal Kanal’a konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, 150 yıllık belediyenin Tunç Soyer döneminde çalışanların maaşlarını ödeyemez duruma geldiğini söyledi:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ödemelerde 1 buçuk yıla yakın bir süredir ciddi sorunlar yaşıyor. Çalışan işçi ve memurların ücretlerinin ödemeleri gecikiyor. Böyle giderse bir süre sonra maaşların ödenmesi de yapılamayacak. Borçlanma bir önceki dönmeme göre 5 kat arttı fakat bu borçlanmanın yatırıma ve hizmete dönüşü olmuyor. Harcamalar daha çok protokol ve organizasyonlara yapılıyor.

Tunç Soyer’in öngörüsüz bir finans anlayışı olduğunu belirten Özgür Hızal, belediyenin ‘Evde Bakım Hizmetleri’nin personele 3 ay maaş ödeyemediği için bir süre yapılmadığını da belirtti.

# İzmir # chp # ak parti # İzmir Büyükşehir Belediyesi # kemal kılıçdaroğlu # ulusal kanal # işçi # Tunç Soyer # maaş # Özgür Hızal # toplu iş sözleşmesi # son