Balyoz Kumpası davasında karar

Balyoz kumpası davasında yargılanan FETÖ'cü Mehmet Baransu 13, diğer sanıklar Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, ceza kararında sanıkların, “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme ve “devletin güvenliğine ve siyasal yararlara ilişkin bilgileri açıklama” suçlarını işlendiğine hükmetti.

Balyoz kumpasında rol alan sanıklar cezasız kalmadı.

FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatansever askerlerine kurduğu Balyoz kumpasında bir yargılama daha sona erdi. Tutuklu sanık Mehmet Baransu, tutuksuz sanıklar Ahmet Altan, Tuncay Opçin, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur’un yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Mehmet Baransu ile tarafların avukatları hazır bulundu. Baransu duruşmada haksız yere tutuklu olduğunu iddia ederek susma hakkını kullandı.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Mehmet Baransu’yu “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme” ve “devletin güvenliğine ve siyasal yararlara ilişkin bilgileri açıklama” suçlarından 13 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Heyet, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan ise Baransu hakkında başka bir dava olduğu gerekçesiyle reddine hükmetti.

Mahkeme, Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur’u da “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme” suçundan indirim uygulayarak 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, firari sanık Tuncay Opçin’in ise dosyasının ayrılmasına karar verdi.

# istanbul # açıklama # türk # dava # Balyoz # balyoz kumpası # mehmet baransu # Ahmet Altan # Yıldıray Oğur # Yasemin Çongar