İstanbul beyaza büründü

Peş peşe yapılan uyarılar sonrası beklenen kar geldi. İstanbul Mart ayında beyaz örtüyle kaplandı. Kent genelinde önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Yüksek kesimlerde şiddetini artıran yağış alçak kesimlerde ise kartpostallık görüntüler oluşturdu. Aralıklarla yağan kar etkisini yeni haftaya kadar sürdürecek.

Meteoroloji günler öncesinde uyardı. İstanbullular güne beyaz örtüyle uyandı.

Kentin tamamında etkili olan kar yağışı nedeniyle ekipler sahadaydı. Kar küreme araçları hazır beklerken tuzlama çalışmaları da yoğun olarak yapıldı.

Beyaza bürünen kentte alınan önlemler ve uyarıların etkisiyle ana arterlerde yolların açık olduğu gözlemlendi.

Alınan önlemleri açıklayan İstanbul Valiliği kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile, malul ve engelli çalışanların 11 Mart'ta idari izinli sayılacağını duyurdu.

MOTOSİKLET VE ELEKTRİKLİ SCOOTER’LARIN KULLANILMASI YASAKLANDI

Ayrıca trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için bir sonraki duyuruya kadar, motokuryelik yapılması, motosiklet ve elektrikli scooter’ların kullanılması yasaklandı.

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı, varışlı bazı seferlerimiz iptal edildi. Seferi iptal olan yolcuların, uçuş saatine kadar internet sitelerinden ve çağrı merkezleri üzerinden değişiklik veya iade işlemlerini tamamlayabileceği belirtildi.

KAR YAĞIŞI 14 MART PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLACAK

Afet Koordinasyon Merkezi'nde de kentin durumu an be an takip ediliyor. Gereken bütün önlemlerin alındığını belirten Meteoroloji Mühendisi Osman Çaylak, yağışın 14 Mart Pazartesi gününe kadar etkisini sürdüreceğini ifade etti.

Kent genelinde aralıklarla devam eden, kartpostallık görüntüler de oluşturdu.

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # fırtına # meteoroloji # kar # son dakika # İstanbul Valiliği # Hava durumu # kış # mart # tipi