İzmir'de kentsel dönüşüm krizi

İzmir’in Bornova ilçesi, Kızılay mahallesinde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi vatandaşlar tarafından protesto edildi. Belediye önünde açıklama yapan mahalle sakinleri “arsa paylarından yüzde 45 kaybımız var bunu kabul etmiyoruz” dedi.

İzmir’de bir kentsel dönüşüm krizi daha yaşanıyor. Yeni adres Bornova ilçesinin Kızılay Mahallesi.

Mahalle sakinleri CHP’li Bornova Belediyesi’nin hazırladığı yeni imar revizyonuna göre evlerinin arsa olarak görüldüğünü söylüyor. Yurttaşlar arsa paylarının yüzde 45’inin de kamusal alana gittiğini belirtiyor.

Bornova Belediyesi önünde mahalle sakinleri adına açıklama yapan Besra Girgör, imar revizyonunun rant için yapıldığını söyledi.

Yeni planın değişmesi için 4 aydır mücadele eden vatandaşlar, kamusal alan için rezerv alanların kullanılması çağrısı yaptı.

CHP’li Belediyeyi protesto ettikleri için provakatör olmakla suçlanan mahalle sakinleri Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u istifaya çağırdı.

Protestoların üzerine Bornova Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Kızılay mahallesindeki inşaat alanlarının büyütülerek, 6 kat imkanı getirildiğini belirtilen açıklamada 686 parseli içeren yerinde dönüşüme 36 parselin itirazda bulunduğu ifade edildi. .

# İzmir # izmir # açıklama