MİT bünyesinde "Milli İstihbarat Akademisi" kuruluyor

YÖK yasasında değişiklik öngören teklif Meclis Genel Kurulu'ndan geçti. Sözleşmeli araştırma görevlilerinin merakla beklediği düzenleme ile üniversitelerde 50/D statüsünde çalışanlar kadroya geçirilecek. MİT bünyesinde Milli İstihbarat Akademisi kurulacak.

Yükseköğretim Kurulu Kanununda değişiklik öngören yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla kabul edildi.

Düzenleme ile, üniversitelerde 50/d statüsü ile çalışan sözleşmeli personel, gerekli şartları taşımaları halinde 33/a statüsünde kadroya geçebilecek.

Milli İstihbarat Teşkilatı bünyesinde; Milli İstihbarat Akademisi adıyla, istihbarat ve milli güvenlik ile ilgili alanlarda lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapmak üzere yükseköğretim kurumu kurulacak.

Milli İstihbarat Akademisinin, teşkilat yapısı ile çalışma usul ve esasları, MİT tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanınca onaylanan yönetmelikle belirlenecek.

YÖK Kanununda yapılan değişiklikle, yükseköğretim kurumlarındaki disiplin suçu ve cezaları da yeniden düzenlendi. Disiplin soruşturması, soruşturmaya konu olayın öğrenilmesiyle birlikte derhal başlayacak ve en geç 30 gün içinde sonuçlandırılacak. 2 yıl içinde verilmeyen disiplin cezası zaman aşımına uğrayacak.

Düzenleme ile bazı üniversitelerin adı da değiştirilecek. Bu kapsamda:


• Beykent Üniversitesi'nin adı "İstanbul Beykent Üniversitesi"
• Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin adı "Alanya Üniversitesi"
• Antalya AKEV Üniversitesi'nin adı "Antalya Belek Üniversitesi"
• Nişantaşı Üniversitesi'nin adı "İstanbul Nişantaşı Üniversitesi"
• Nişantaşı Meslek Yüksekokulu'nun adı ise "İstanbul Nişantaşı Meslek Yüksekokulu" olarak değiştirilecek.

# MİT # istihbarat