ABD'li dergi Erdoğan'ı hedef aldı: Biden'a skandal FETÖ çağrısı

Alman Stern, İngiliz The Economist ve Bloomberg'in ardından ABD basını da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. ABD'de yayın yapan haftalık dergi Washington Examiner, FETÖ'yü aklayarak 'Biden, Enes Kanter Freedom'ı Erdoğan'ın şerrinden korumalı' başlıklı habere imza attı.

FETÖ'cüleri savunup Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef aldılar.

Alman Stern, İngiliz The Economist ve Bloomberg'in ardından ABD basını da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef alan habere imza attı.

ABD'de yayın yapan haftalık dergi Washington Examiner, 'Biden, Enes Kanter'i Erdoğan'ın şerrinden korumalı' başlıklı haberi ile Biden'a skandal çağrı yaptı.

Derginin internet sayfasında yayınlanan haberde FETÖ’cü basketbolcu Enes Kanter'den ise övgü dolu sözlerle bahsedildi.

Haberde 'Kanter, Türk kökenine rağmen ABD vatandaşıdır ve yasal olarak vatandaşlığa geçmek için gereken saygıyı ve ciddiyeti göstermiştir. Bu nedenle, ABD hükümetinin tam korumasını hak ediyor.' ifadeleri kullanıldı.

Alman Stern dergisi de Türkiye'de yaklaşan seçimle ilgili analiz yayımlamıştı. Stern,"Kundakçı Erdoğan" Erdogan Brandstifter kapağı ile okurlarının karşısına çıkmıştı.

Analizde "Erdoğan iktidarda kalabilmek için vicdansızca çatışmalar çıkarıyor: Kendi ülkesinde, Suriye'de ve ayrıca Almanya'da" ifadelerine yer verilmişti.

İngiltere merkezli medya kuruluşu The Economist, geçen hafta yayınladığı kapağında, "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde" manşetini atmış, Ay'ın içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetini yerleştirmişti.

# Enes Kanter # tayyip erdoğan # fetö