Çelik: "Suriye ile görüşmeler ertelenmemeli"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Suriye ile Türkiye arasında dışişleri bakanları düzeyinde yeni bir görüşme olup olmayacağına ilişkin sorusu üzerine Çelik, temasın, hadisenin akışına göre 3 veya 2 ülke arasında da olabileceğini bildirdi. Çelik, şöyle devam etti:

- Türkiye'de de olabilir yine bu Rusya'da da devam edebilir. Bununla ilgili verilmiş kesin bir karar yok. Bu kendi ritmi içerisinde aslında doğal bir şekilde işliyor şu anda. En son biliyorsunuz Milli Savunma Bakanı'mızla istihbarat başkanımız, Suriyeli muhataplarıyla Moskova'daki muhataplarıyla birlikte görüştüler. Bundan sonrasında dışişleri bakanlarının görüşmesi var ama dediğim gibi acele mi olacak, geç mi olacak gibisinden bir takvim öngörmüyoruz. Çalışmaların tamamlanmasına göre yani kendi doğal seyri, doğal ritmi içerisinde. Önemli olan burada sorun alanlarını çözecek şekilde ilerleyebilmek masada.

Dışişleri bakanları arasındaki buluşma için çalışmalar yapıldığını aktaran Çelik, şunları belirtti:

- Tabii o çalışmalar tamamlandıktan sonra nihayetinde liderlerin görüşmesi için bir ajanda oluşacak. Bir siyasi ajanda ve bir siyasi gündem oluşacak. Bu siyasi ajanda ve gündem oluştuğunda da o gündeme gelecek. Yani bununla ilgili herhangi bir şekilde 'acele edelim' ya da 'geciktirelim' gibisinden bir yaklaşım değil tamamen bahsettiğim sorun alanları, konuşulması gereken alanlar, müzakere alanları, terörle mücadele başta olmak üzere onlarla ilgili dosyaların ilerleyişine bağlı olarak bu gerçekleşecektir. Ama tabii ki de çok geç bir tarihe de kalmayacaktır dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Ömer Çelik # suriye