İBB'den Halk Ekmek itirafı: ''Hiç ekmek üretmedik''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, 3 ay önce açılan halk Halk Ekmek fabrikasına yönelik iddiaları kabul etti. Ongun, 29 Ekim'e kadar makinelerin arızalı olması ve İstanbullunun ekmek ihtiyacının olmaması nedeniyle çalışmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kılıçdaroğlu’nun açtığı Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nın 3 aydır hiç üretim yapmadığını kabul etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Danışmanı ve Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, 29 Ekim'e kadar makinelerin arızalı olması ve İstanbullunun ekmek ihtiyacının olmaması nedeniyle fabrikanın çalışmadığını söyledi.

Murat Ongun bağlandığı yayında üretim miktarı sorusunu ise, "Çok fazla değildir. Ekmek günlük bir madde. 250 bin ekmek üretme kapasitesi var. Şu anda bunu yapabilir. Peki, şu anda öyle bir talep yoksa bunu yapması normal mi?" diye yanıtladı.

Daha önce Halk Ekmek fabrikasının içi drone ile görüntülenmiş ve makinelerin zerinin naylon kaplı olduğu görülmüştü. Söz konusu görüntülerin ardından ise İBB, fabrikaların camını siyah perde ile kapatmıştı.

# istanbul büyükşehir belediyesi # murat ongun # ahmet isvan halk ekmek fabrikası