Melek Mızrak Subaşı yolsuzluk kraliçesi çıktı: İşte usulsüzlük sicili

Rüşvet soruşturması dahilinde görevinden alınan ve yargılanan Bilecik Belediyesi eski başkanı Semih Şahin'in yerine vekaleten atanan Melek Mızrak subaşı verdiği bir poz ile sosyal medyada yeniden gündem oldu. İşte göreve geldiğinden beri usulsüzlükle anılan Melek Mızrak Subaşı’nın sicili….

İçişleri Bakanlığı’nca rüşvet soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan ve CHP tarafından ihraç edilen Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin yerine 2022 yılının nisan ayında CHP ‘li Melek Mızrak Subaşı atanmıştı.

Belediye Başkanvekilliği görevini yürüten Subaşı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Bilecik ziyareti sırasında verdiği bir pozla sosyal medyada gündem oldu.

Subaşı’nın göreve geldiği günden bu yana gündem olduğu tek konu ise bu değil. CHP’li Bilecik Belediyesi’nde kişiler değişti ancak sistem aynı kaldı.

Subaşı, şehirdeki tüm yemekli organizasyonları eşinin sahibi olduğu Subaşı Yemek Sanayiye vermesiyle gündem olmuştu. Eşine belediyeden ihale verildiği ortaya çıkınca, ‘’Bu ihaleyi etik bulmadığım için iptal ettim” diyen Subaşı, Bilecik’in Kurtuluş günü kutlamalarında dağıtılan 5 bin kişilik yemeği yine aile şirketine vermişti.

Melek Mızrak Subaşı; Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün yeğenini, CHP Meclis üyesi Soner Olgun'un kardeşini, CHP Meclis üyesi Bülent Kaya'nın eşini ve CHP Bilecik İl Genel Meclis üyesi Zafer Kurnaz'ın eşini belediye de işe almıştı.

Önce CHP’li kadroların yakınlarını işe alan Subaşı, sonra da Vekil Yaşar Tüzün'ün bir diğer yeğeni Selçuk Tüzün'e 5 Milyon TL bedel ile belediyenin reklam işlerini vermişti.

Subaşı'nın, en yakın arkadaşını da Belediye kaynaklarından fonladığı iddia edilmişti. Kendisine ait küçük bir işletmesi bulunan Berna Dönmez’e , Belediyenin tüm organizasyon işlerini verdiği iddia edilen Subaşı bu sayede yakın arkadaşının para kazanmasına katkı sağlamakla da gündem olmuştu.

Öte yandan Subaşı'nın, başkan yardımcısı olduğu dönemde belediye kaynaklarını lüks yaşamı için kullandığını ortaya çıkmıştı. Kaldığı otelin ve otelde yaptığı harcamaların tamamı olan 21 bin lirayı belediyeye fatura etmişti.

# Melek Mızrak Subaşı # yolsuzluk # Bilecik # rüşvet soruşturması # chp # Bilecik Belediyesi