Diyarbakır'da Koyunlar operasyonu

Diyarbakır'da, haksız kazanç elde etmek amacıyla kasten adam öldürme, tefecilik gibi suçlar işleyen ‘Koyunlar’ isimli silahlı suç örgütüne operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında kaçan suç örgütünün lideri C.K. polis helikopteri tarafından tespit edilerek tarlada yakalandı. Toplamda 35 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır'da 300 polisin katılımıyla yapılan operasyonda ' Koyunlar' çetesi çökertildi.

Diyarbakır Başsavcılığı koordinesinde polis ekipleri, 6 ay boyunca çalışma yürüttü.

İş adamı kimliğine bürünerek galericilik, arazi, ihale ve inşaat işleri gibi sektörlerde etkili olan ancak kasten öldürme, yağma, tefecilik, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma gibi suçlarını işleyen ‘Koyunlar’ isimli silahlı suç örgütü deşifre edildi.

Tespit edilen suç örgütü lideri ve şüphelilerin adreslerine 300 polisin katılımıyla hava destekli operasyon yapıldı.

Operasyonda suç örgüt lideri C.K. kaçmaya çalışırken polis helikopterinden tarlada tespit edildi. C.K., ekiplerin yönlendirilmesiyle çamura batmış şekilde yakalandı. Örgütün yöneticilerinden biri ise operasyon sırasında evde halının içinde sarılı halde bulundu.

Toplamda 35 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda yapılan aramalarda, 29 ruhsatsız tabanca, 7 tüfek, 1086 fişek, çok sayıda çek, senet ve tapu ele geçirildi.

Şüphelilerin, Diyarbakır’da yaklaşık bir ay önce kahvehane saldırısında 1 kişiyi öldürdükleri, kıymetli arazi satışları için arazi sahiplerini silahla tehdit edip baskı yaptıkları belirlendi.

# diyarbakır # operasyon # suç örgütü # koyunlar