Sağlıkçılar ve İstanbul Finans Merkezi teklifi görüşülecek

Meclis, bu hafta da yoğun mesaisini sürdürecek. Meclis Genel Kurulu, sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesini içeren kanun teklifi ile İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi'ni yasalaştırmak için çalışacak.

Meclis, önemli konularda mesai yapacağı yoğun bir haftaya daha giriyor.

Meclis Genel Kurulu, haftalık çalışmasına 14 Haziran Salı günü başlayacak. Genel Kurul’da sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesini içeren kanun teklifi görüşülecek.

Teklifle Sağlık Bakanlığı personelinin merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme alması sağlanacak. Sağlık Bakanlığının toplam gelirleri ve nakit imkanları esas alınarak personele ek ödeme yapılabilecek.

Teklifle doktor öğretim üyesi ve başasistanlar, tıpta uzmanlık eğitimi verebilmeleri için uzmanı oldukları alanda fiilen en az 1 yıl çalışacak. 1 Ocak 2029'a kadar sözleşmeli aile hekimi olarak çalışanlar, tıpta uzmanlık sınavı sonuçlarına göre merkezi yerleştirmeye tabi olmaksızın aile hekimliği uzmanlık eğitimi yapabilecek.

İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi de Genel Kurul’da görüşülecek. İFM'deki umumi hizmetlere ayrılmış yerlere dair her türlü yönetim faaliyeti, 20 yıl süreyle yönetici şirketçe yapılacak.

İFM'de gerçekleştirilen finansal hizmet ihracatı niteliğindeki faaliyetler kapsamında elde edilen kazançlarının yüzde 75'i, kurum kazancından indirilecek.

Komisyonlar da bu hafta yoğun bir mesai yapacak. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, çarşamba günü toplanacak. Komisyonda, Endüstri Bölgeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

Teklifle yüksek teknolojili, stratejik, katma değerli, ihracat potansiyeli yüksek yatırımların da özel endüstri bölgesi imkanlarından faydalandırılması amaçlanıyor. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen yönetici şirket görevlilerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, 50 bin liradan 200 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

KİT Komisyonu, denetim programını sürdürecek. Komisyon, salı günü Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ ile Türkiye Elektrik İletim AŞ, çarşamba günü İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Başkanlığını ele alacak. Perşembe günü de Türkiye Halk Bankası ve bağlı ortaklıklarının 2019-2020 yılı hesaplarını incelenecek.

Bu arada Meclis’te siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da yapılacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çarşamba günü Ak Parti Grup Toplantısı'nda partililere hitap edecek.

# sağlık # istanbul # ankara # türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # meclis # Sanayi # Haziran # bin # finans merkezi