Yaz sıcaklarına karşı halk sahillere akın etti

Yaz sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine, çıktı sahiller doldu taştı. Sıcak hava ile birlikte yüksek nem de etkisini gösterince, vatandaşların ilk tercihi deniz oldu.

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günleri yurdu hâla terk etmedi. Antalya ve Muğla başta olmak üzere sahil kentlerinde sıcaktan bunalan vatandaşlar ise denize koştu.

Antalya'da hissedilen hava sıcaklığı 35 dereceye, nem oranı ise yüzde 73'e ulaştı. Özellikle yüksek nemin bunaltıcı etkisinden kurtulmak isteyenler, sahillerde yoğunluk oluşturdu. Merkezdeki Konyaaltı, Lara ve Sarısu sahilleri, kent sakinleri, yerli ve yabancı tatilcilerle doldu. Sahildekilerin bazıları denize girip serinlemeye çalışırken, bazıları ise gölgede piknik yaptı. Marmaris'te de durum farklı değildi. Turistler ve vatandaşlar denize girdi, plajda güneşlendi.

İlçedeki Uzunyalı, İçmeler ve Turunç plajlarında yoğunluk yaşanırken, adrenalin tutkunları ise su sporları yaparak serinlemeye çalıştı. Menteşe'nin Akbük koyu da, hafta sonunda en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Tatilciler özellikle Dalyan Kanalı'ndaki günübirlik tekne turlarına ilgi gösterdi. Kimileri ise Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yaptı Meteoroloji'den alınan bilgilere göre yurt genelinde sıcak hava etkisini bütün hafta gösterecek.

Uzmanlar, saat 11.00 ile 16.00 arasında özellikle kronik hastalıkları olanların güneşe maruz kalmamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

# Antalya # antalya # muğla # Deniz # sıcak # yaz # dalyan # lara # yaz sıcakları # turunç # İçmeler