6’lı masa dağılma aşamasında: İyi Parti ayrı aday çıkarabilir

Atlantik siyasetlerine bağlılıkları süren 6’lı masa adaylık krizi nedeniyle dağılma aşamasına geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İttifak yok” açıklaması yaptı. Bu arada CHP ve Deva Partisi Genel Başkanlarının gizli bir yemekte adayın kim olacağı üzerinde istişare yaptıkları iddia edildi. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun uzlaşı olmadan adaylığını açıklaması halinde İyi Parti’nin kendi adayını çıkartabileceği konuşuluyor.

Programlarını belirleyen Atlantik'e bağlılığını sürdüren 6'lı masa adaylık krizi nedeniyle ise dağılma aşamasında....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gerçek Gündem gazetesine “Millet İttifakı var mı yok mu?” tartışmasıyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bildiğiniz gibi ‘İttifak yok’ diye açıklama yapıldı. İttifak yok zaten. İttifak daha sonra ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Biz şu anda bir ‘masa’nın etrafındayız” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta sonu Ankara'da, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile akşam yemeğinde buluştuğu iddia edildi.

Sabah gazetesinin haberine göre gizli yemek, Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel tesislerinde düzenlendi. İki liderin yemekte, diğer ortaklarının bilgisi dışında Cumhurbaşkanlığı adayının kim olacağı üzerinde istişare yaptıkları öne sürüldü.

Ali Babacan'ın yemekte Kılıçdaroğlu'ndan kendi adaylığına destek istediği ifade edildi. Babacan, 6'lı masada bir fikir birliğine varılamazsa kendisinin aday olacağını açıklamıştı.

6’lı masada ikinci turun ilk toplantısı 2 Ekim’de yapılacak. İyi Parti’de Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda huzursuzluk yaşanıyor.

İyi Parti Genel Merkezi’nden bir yetkili, Kılıçdaroğlu’nun uzlaşma sağlanmadan adaylığını açıklaması durumunda İyi Parti’nin kendi adayını çıkartabileceğini belirtti. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre adayın masa içerisinden veya dışarıdan bir ismin olabileceği ifade edildi. Bu kişinin seçim sandığını riske atmayacak biri olması gerektiği kaydedildi.

İstanbul Sultanbeyli'de Gelecek Partisi mitinginde ise "Yüzde 50 bir kere aldın, bir daha alırsın. Adayımız Davutoğlu" pankartı açıldı. Kürsüye gelen Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin de, "Buradan ilan ediyoruz adayımız Genel Başkanımız Davutoğlu" dedi.

# istanbul # chp # ankara # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # ali babacan # gündem # kılıçdaroğlu # deva partisi # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # Davutoğlu # Bir # ilk # Gelecek Partisi # sultanbeyli # 6'lı masa