Miçotakis Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Münih Güvenlik Zirvesi için gittiği Almanya’da ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile görüştü. Doğu Akdeniz ile ilgili Türkiye’yi suçlayan Miçotakis, "bölgede Türk provokasyonunun artması nedeniyle istikrarın bozulma riski var." İfadelerini kullandı.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile görüşen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’yi Doğu Akdeniz'de provokasyon yapmakla suçladı.

Miçotakis ve Harris, Almanya'da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı'nda bir araya geldi. Görüşmede, Miçotakis, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler konusunda Harris'e bilgi verdi.

Miçotakis, Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de provokasyon yapmakla suçladı; "bölgede Türk provokasyonunun artması nedeniyle istikrarın bozulma riski var." ifadelerini kullandı. Miçotakis, Yunanistan'ın adaları silahlandırarak ve çeşitli ihlallerde bulunarak gerilimi tırmandıran adımlarından ise hiç söz etmedi.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Yunanistan Başbakanı, “Yunanistan-ABD ilişkisi, uzun dostluk ve iş birliği tarihimizin en iyi seviyesinde." ifadelerini kullandı.

# abd # türkiye # yunanistan # sosyal medya # güvenlik # türk # doğu akdeniz # medya # miçotakis # Yunanistan ABD # Kamala Harris