CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan ''6 benzemez'' yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet ittifakı ve bileşenleri için söylenen "6 benzemez" söylemine yanıt verdi. “Altımız da benziyoruz. Demokrasi istiyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, bozguncu bildiri ve bildiriyi imzalayan eski askerlere de sahip çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye karşıtlığında bir araya geldiklerini bir kez daha ilan etti. “Demokrasi” kılıfına sığındı.

Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını isteyen, Anayasa’nın 2’nci ve 3’üncü maddelerinin değiştirilmesini isteyen CHP, 6 siyasi parti için söylenen " 6 benzemez" eleştirisine yanıt verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakat metnini imzalayan 6 partinin demokrasi konusunda birbirine benzediğini söyledi:

- Bazen kızıyorlar, diyorlar ki, “Vay efendim altı benzemez bir araya geldi.” Altımız da benziyoruz, demokrasi konusunda birbirimize benziyoruz.

BİLDİRİ İÇİN TEŞEKKÜR ETMEMİZ LAZIM”

Kılıçdaroğlu, bozguncu bildiri ve bildiriyi imzalayan eski askerlere de sahip çıktı. Hükümetin eski askerlere teşekkür etmesi gerektiğini savundu:

- O amirallere tek tek ulaşılması ve o bildiriye yayınladıkları için teşekkür edilmesi lazım. Bütün amirallere o bildiriyi yayınladıkları için teşekkür etmemiz lazım. Bir gerçeği iktidardan çok önce bildiler ve toplumun önüne koydular.
# chp # türkiye # hdp # terör # kemal kılıçdaroğlu # anayasa # son dakika # millet ittifakı # selahattin demirtaş # cumhur ittifakı # bildiri # Amiral